Zorg-XL | AfterCare
152
page-template-default,page,page-id-152,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

AFTERCARE

AfterCare betreft een training die wordt aangeboden aan personen die een traject met betrekking tot hulpverlening hebben afgerond. Belangrijk is namelijk dat de cliënt met de aangereikte adviezen die verstrekt zijn gedurende een hulpverleningstraject, zelfstandig te werk kan gaan. Oftewel: hoe te overleven na een hulpverleningstraject. De begeleider van ZorgXL zal tezamen met de cliënt een plan maken over de zelfstandige voortzetting van zijn/haar leefstijl. Het is de bedoeling dat de cliënt zichzelf kan redden in moeilijke situaties die zich in de toekomst voor kunnen doen. ZorgXL zal de cliënt ondersteunen in dit proces en in het plan ook opnemen hoe de klant het beste zijn/haar zelfredzaam kan vergroten.

 

Bij dit proces speelt voornamelijk de omgeving van de cliënt een belangrijke rol. Een cliënt hoeft niet altijd alles zelfstandig te doen, maar kan hierbij dus hulp inschakelen van familie, vrienden, buren, maar ook hulpverleners. Het is voornamelijk belangrijk dat de cliënt op een dergelijke probleemsituatie anticipeert, om hier bijtijds op in te kunnen spelen.

 

Nadert u het einde van uw hulpverleningstraject en wilt u middels een AfterCare training u traject goed afsluiten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ZorgXL.

 

Denkt u dat deze training niet voldoende handvatten biedt, dan bieden wij u tevens een langer traject aan, het zogenaamde Before & AfterCare traject. Neem ook dan gerust contact op met ZorgXL.