Zorg-XL | Financiering
59
page-template-default,page,page-id-59,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

FINANCIERING

De zorg die u geleverd krijgt, kan op verschillende manieren gefinancierd worden. ZorgXL biedt zorg aan de hand van een persoonsgebonden budget, welke door uzelf wordt betaald.

 

PersoonsGebonden Budget (PGB)

Een Persoonsgebonden Budget, kortweg PGB, is een geldbedrag waarmee u zelf zorg, hulp en begeleiding in kunt kopen. U kiest zelf uw hulpverleners en begeleiders of u huurt ZorgXL in, die in opdracht van u gaat werken. Met ons maakt u duidelijke afspraken over wat er gedaan moet worden, de dagen en uren waarop de hulp voor u wordt ingezet en de vergoeding die u daarvoor uit het PGB betaald. Op die manier bent u bij ZorgXL verzekerd van de juiste en professionele ondersteuning.

 

Wie komen er in aanmerking voor een PGB?

Als u niet zeker weet of u in aanmerking komt voor een PGB en u wilt hierbij ondersteund worden, dan kunt u contact opnemen met ZorgXL. Wij helpen en adviseren u hier graag bij.

 

Met een persoonsgebonden budget kunt u o.a. bij ZorgXL de volgende zorg inkopen:

  • Huishoudelijke Hulp
  • Programma Clean Up XXL
  • Persoonlijke Verzorging
  • Ondersteunende Begeleiding
  • Dagbesteding
  • Jeugdhulp

 

Zorg in Natura (ZIN)

ZorgXL biedt op dit moment nog geen Zorg in Natura. Wij streven ernaar in de nabije toekomst zorg te mogen leveren, die door het zorgkantoor of de gemeente wordt gefinancierd.

Zorg in Natura houdt namelijk in dat de kosten door het zorgkantoor of de gemeente rechtstreeks aan de zorgverlener worden vergoed. Een eventueel eigen bijdrage blijft natuurlijke wel voor uw eigen rekening.

Als u nog geen keuze heeft gemaakt voor een zorgaanbieder, dan kunt u wellicht middels het Persoonsgebonden Budget ZorgXL inschakelen als uw zorgverlener.

Wanneer u hulp nodig heeft bij de aanvraag voor een Persoonsgebonden Budget (PGB), dan helpt ZorgXL u daar graag bij.

 

Particulier zorg inkopen

Het kan voorkomen dat u om uiteenlopende redenen geen recht heeft op Zorg in Natura of zorg in de vorm van een Persoonsgebonden Budget. U kunt dan alsnog bij ZorgXL particulier zorg inkopen. Uiteraard bieden wij tegen redelijke en betaalbare tarieven al onze diensten aan. De kosten voor de geleverde diensten zullen dan van uw eigen inkomen worden betaald. U kunt van ons verwachten dat de geleverde diensten geheel op maat zijn, zodat u nooit meer betaalt dan daadwerkelijk nodig is.

 

 

Eigen bijdrage

Door de overheid is bepaald dat u vanaf de datum waarop de zorg start een eigen bijdrage dient te betalen. Deze eigen bijdrage is landelijk vastgesteld. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent de hoogte van deze bijdrage. De hoogte van deze bijdrage is afhankelijk is van uw inkomen, leeftijd en het aantal personen binnen uw huishouden. Uw eigen bijdrage wordt maandelijks door het CAK geïnd. Deze bijdrage wordt ieder kalenderjaar opnieuw vastgesteld.