Zorg-XL | Gezinscoaching
148
page-template-default,page,page-id-148,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

GEZINSCOACHING

Kan lastig zijn omdat er sprake is van meerdere individuen binnen het gezin. Individuen met verschillende gedachten en meningen. Gedurende het draaiende houden van een gezin, kunnen er verschillende problemen op uw pad komen. Hierbij kan men denken aan het op orde brengen van het dagelijkse leven van het gezin, Rekening houdend met de verschillende gezinsleden.

 

Daarnaast kunnen zich ook nog financiële problemen voordoen. Ondanks dat u reeds geholpen wordt door verscheidene instanties, kunt u nog steeds tegen problemen aanlopen. ZorgXL biedt u daarom ook een gezinscoach aan, zodat u de touwtjes weer in handen kunt nemen en de organisatie van het dagelijkse gezinsleven kunt coördineren.

 

Aangezien deze vorm van coaching gericht is op gezinnen, is het van belang dat het gezin in ieder geval één minderjarig kind bevat. Tevens moet er sprake zijn van een probleem op meerdere terreinen. Door deze problemen kunt u de leiding over uw gezin verliezen. ZorgXL zal u ondersteunen bij het terugkrijgen van de regie, zodat u uw gezinsleven weer op orde kunt brengen.

 

Misschien heeft u reeds contact met hulpverleners van verschillende instanties, maar heeft u nou net een coach nodig die u adviseert en coacht bij het aanpakken van uw problemen. Deze problemen hoeft u niet alleen aan te pakken, dit kan samen met uw gezin, maar ook met vrienden of kennissen. Het is binnen een gezin belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant op wijzen, zodat u samen een eenheid vormt. Dit is precies waar een gezinscoach toegevoegde waarde kan leveren, namelijk bij het vormen van een eenheid als gezin. Tezamen met de coach zult u een plan van aanpak opstellen. Dit plan moet worden gerealiseerd door de verschillende lagen in uw gezin, zodat er dus op deze manier een eenheid wordt gevormd.

 

Het aansturen van een gezin kan erg lastig zijn en voor veel onrust zorgen. Het is een moeilijke taak die kan leiden tot vermoeidheid, wat weer kan leiden tot negativiteit. De manier waarop u reageert, zal ook weer uw kinderen beïnvloeden en zo kunnen er ruzies ontstaan die niet wenselijk zijn. Het lijkt u misschien moeilijk om hulp te zoeken en een coach aan te stellen om uw gezin uit die negatieve sleur en weer op de rails te krijgen, maar het is nog moeilijker om in een vicieuze cirkel te blijven.

 

Uiteindelijk streven we naar één doel en dat is een goede opvoeding voor uw kinderen, zodat dit ook in het dagelijkse gezinsleven wordt uitgestraald.

 

Er zijn twee mogelijkheden binnen gezinscoaching, namelijk groepscoaching en individuele coaching. Bij groepscoaching wordt er een cursus aangeboden waarbij u leert om te gaan met stressvolle situaties en waarbij u tips en adviezen krijgt. Ook kunt u ervoor kiezen om individueel gecoacht te worden. Hierbij is er meer aandacht voor specifieke situaties.

 

Versterk de band met uw gezin en ga voor de gezinscoach!