Zorg-XL | Medezeggenschap
56
page-template-default,page,page-id-56,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

MEDEZEGGENSCHAP

Binnen ZorgXL is er sprake van medezeggenschap op verschillende gebieden.

 

Medezeggenschap voor cliënten

Bij ZorgXL geven cliënten zoveel mogelijk een eigen invulling aan hun leven. Alle cliënten kunnen meedenken, meepraten en meebeslissen.

De cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van de cliënten van ZorgXL. ZorgXL houdt bij beslissingen rekening met het advies van de cliëntenraad. De cliëntenraad van ZorgXL heeft een aantal bevoegdheden, namelijk:

  • Recht op het verkrijgen van informatie;
  • Recht op overleg;
  • Recht om te adviseren;
  • Recht van enquête;
  • Bindende voordracht bestuurslid;

 

Medezeggenschap voor familie

Naast medezeggenschap voor cliënten vindt ZorgXL het belangrijk dat de familie betrokken is bij de zorg- en dienstverlening. Daarom is er tevens sprake van een centrale familieraad. Deze raad adviseert, net als de cliëntenraad, de directie van ZorgXL over onderwerpen die voor cliënten belangrijk zijn.

 

Ondernemingsraad

De Ondernemingsraad (OR) van ZorgXL vertegenwoordigt de belangen en rechten van medewerkers van ZorgXL. Uitgangspunt hiervoor is met name de belangenbehartiging van alle medewerkers.

Voor meer informatie over de medezeggenschap met betrekking tot de verschillende gebieden, kunt u contact opnemen met ZorgXL.