Zorg-XL | Jeugdbegeleiding
122
page-template-default,page,page-id-122,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

AMBULANTE JEUGDBEGELEIDING

Wanneer je op zoek bent naar begeleiding voor jou of voor iemand in jouw omgeving of wanneer je ondersteuning nodig hebt zodat je weer zelfstandig kunt functioneren, dan is ambulante jeugdbegeleiding bij ZorgXL de juiste keuze.

 

ZorgXL richt zich op jongeren die het lastig vinden om zelfstandig door het leven te gaan, die dit wel graag willen en/of al op weg zijn naar zelfstandigheid maar op bepaalde vlakken toch nog hulp nodig hebben. Daarnaast wordt er ook begeleiding aangeboden aan jongeren met lichamelijke en/of cognitieve beperkingen zoals ADHD, autisme of verslavingsproblematiek.

 

Het doel van deze begeleiding is het vergroten van zelfredzaamheid door de focus te leggen op de sterke kanten van de jongere. Er wordt gekeken naar wat er wél mogelijk is in plaats van wat er niet mogelijk is. Hierdoor worden de mogelijkheden optimaal benut en wordt er getracht de maximale potentie uit de leefsituatie van de jongere te halen om positieve toekomstperspectieven te bieden. Dit alles wordt bewerkstelligd door de expertise van professionele begeleiders en andere relevante hulpverleners in samenspraak met de wensen van de jongere.

 

Bij ZorgXL werken wij planmatig, doel- en oplossingsgericht. Dit is bewezen effectief. Wij richten ons op de positieve aspecten uit iemands leven en bieden transparante hulp op maat aan. Indien nodig en/of gewenst, wordt de nabije omgeving van de jongere bij het proces betrokken. Uit ervaring is gebleken dat dit kan bijdragen aan snellere en betere oplossingen in bepaalde situaties. De omgeving van de jongere speelt immers vaak een grote rol in diens leven.

 

ZorgXL werkt samen met de jongere aan het vergroten van zijn of haar sociale vaardigheden en competenties door samen aan de slag te gaan met onder andere de volgende speerpunten:

 

  • Doelen stellen en behalen
  • Samenwerken
  • Uitdagingen aangaan
  • Omgaan met regels en structuur
  • Zelfvertrouwen en zelfwaardering
  • Weerbaarheid
  • Verantwoordelijkheid en zelfstandigheid.

 

Vergroot je Ik-sterkte, van onzeker naar zeker!