Zorg-XL | Individuele begeleiding
73
page-template-default,page,page-id-73,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

INDIVIDUELE BEGELEIDING

Voor sommige mensen kan het moeilijk zijn om een plek in de samenleving te vinden of structuur in hun dag aan te brengen. Redenen hiervoor kunnen bijvoorbeeld een lichamelijke- of geestelijke aandoening zijn. Er kunnen ook diverse omstandigheden zijn, waarbij u het gevoel kan hebben het leven niet meer goed aan te kunnen. Denk hierbij met name aan gedragsproblemen of psychiatrische problemen, maar ook het omgaan met de gevolgen van een lichamelijk of psychisch probleem kan mentaal voor de nodige druk zorgen.

 

In dat geval is professionele ondersteuning onmisbaar, om verergering van klachten te minimaliseren/ voorkomen. ZorgXL biedt zowel ondersteunde als activerende begeleiding.

 

Bij activerende begeleiding moet u denken aan “leren”. De begeleider van ZorgXL leert u met uw aandoening, beperking of handicap om te gaan. Het gaat hier met name om gedragscorrectie, het voeren van inzichtgevende gesprekken en non-verbale communicatie, het oefenen van sociale vaardigheden, instructie, voorlichting, advies en onderzoek naar de problematiek.

 

Bij ondersteunende begeleiding kunt u denken aan de ondersteuning bij het plannen van uw dagelijkse bezigheden. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: uitjes naar bijvoorbeeld het zwembad, bioscoop, dierentuin of hulp bij het organiseren van uw huishouden. Ondersteunende begeleiding is er vooral op gericht u deel te laten nemen aan sociale activiteiten.

 

Door middel van gesprekken, oefeningen en trainingen bij u thuis proberen wij u te helpen. Hierbij werken wij uitsluitend met professionals die bekwaam en bevoegd zijn en ook hier geldt: Zelfredzaamheid staat in de begeleiding van ZorgXL centraal!

 

 

Laat ZorgXL u handvaten bieden naar zelfredzaamheid, vraag vrijblijvend naar meer informatie!