Zorg-XL | Inside out training
146
page-template-default,page,page-id-146,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

INSIDE OUT TRAINING

De Inside Out Training is gebaseerd op de tekenfilm ‘Inside Out’. Deze training gaat voornamelijk in op je innerlijke gedachten welke zich in je hoofd afspelen. Dit gaat niet om algemene situaties, maar als er sprake is van een specifieke probleemsituatie en de emoties die daarbij loskomen.

Belangrijk gedurende deze training is vooral het omgaan met deze emoties. Emoties beïnvloeden reacties van mensen en daarom is het van belang om je op de juiste manier te uiten. Het resultaat hiervan is dat je probleemsituaties op de juiste manier kenbaar maakt zodoende de hulp te krijgen die je nodig hebt.

De doelen die wij met deze training trachten te bereiken zijn:

  • Het herkennen van je emoties
  • Het leren omgaan met de verschillende emoties
  • Het leren accepteren van bepaalde situaties in je leven, ongeacht welke emoties je daarbij hebt
  • Het leren toelaten van emoties, deze emoties accepteren, om ze vervolgens een plek te geven en los te laten
  • Het leren van de samenhang van emoties, wat zal leiden tot acceptatie en loslaten van deze emoties

 

Belangrijk is dus dat je leert de emoties de baas te zijn.

 

Gedurende de training wordt inzichtelijk gemaakt welke situaties leiden tot een bepaalde emotie. Sommige emoties zijn helemaal niet erg, maar sommige emoties dient u te vertalen naar positiviteit. Het is belangrijk deze emoties onder controle te krijgen, zodat u helder kunt nadenken over de probleemsituatie.

Een emotie is niet per definitie slecht. Het is een uiting, een reactie op een situatie. De verschillende emoties tezamen kunnen uiteindelijk leiden naar de desgewenste houding jegens de probleemsituatie.

Wanneer er inzichtelijk gemaakt is welke situaties voor bepaalde emoties zorgen bij cliënten, worden deze gedurende de training tastbaar. De situatie wordt namelijk doorgenomen, waarbij er ten slotte een gepaste oplossing wordt geformuleerd. ZorgXL zal u middels adviezen en eventuele tips verder helpen naar de omgang met emoties.

 

Meld u aan voor de Inside Out Training en wees uw emoties de baas!