Zorg-XL | Persoonlijke coaching
150
page-template-default,page,page-id-150,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

PERSOONLIJKE COACHING

Het effectief realiseren van persoonlijke doelen, maar ook de communicatie naar buiten toe is erg belangrijk. ZorgXL helpt u hier graag mee verder.

 

Vindt u het moeilijk om nee te zeggen, bent u onzeker of kunnen uw communicatieve vaardigheden naar een hoger niveau getild worden?

 

Een persoonlijk coachtraject zal meer verdieping in uw leven brengen. Het is van belang dat een balans wordt gevonden met betrekking tot het belang van uzelf en het belang van anderen. Persoonlijke Coaching is dan ook een traject waarbij er sprake is van zelfreflectie waarbij u wordt ondersteund door een coach.

 

In een persoonlijk gesprek met de coach worden doelstellingen geformuleerd die door de cliënt bereikt willen worden. U wilt per slot van rekening het beste uit uzelf halen. Deze vorm van persoonlijke coaching zal zorgdragen voor zelfontplooiing van talenten en vaardigheden. De basis voor deze zelfontplooiing is het behalen van de persoonlijk gestelde doelen.

 

Doordat emoties in bepaalde situaties de overhand kunnen nemen, sluit een persoon bepaalde mogelijkheden uit. Gedurende het traject Persoonlijke Coaching, zal getracht worden deze beperkingen te doorbreken. Het is namelijk van belang dat de weg wordt vrijgemaakt, zodat u meer mogelijkheden zult hebben en meer uzelf kunt zijn, zoals u dat eigenlijk wilt.

 

Nadat deze beperkingen zijn doorbroken en er geen spreekwoordelijke beren meer op de weg te zien zijn, zal er sprake kunnen zijn van zelfontplooiing en dus groei. Persoonlijke Coaching is dan ook van belang voor de ondersteuning van deze groei en om de gestelde doelen te bereiken. U stelt en ZorgXL helpt! Neem daarom contact op met ZorgXL en laat u helpen bij dit toegankelijke traject.

 

Wilt u meer weten over dit traject? Schroom dan niet om contact op te nemen met ZorgXL.

 

Er zijn een aantal trainingen die door ZorgXL worden aangeboden om van u een sterker persoon te maken, dit zijn o.a.:

 

 

Sociale Vaardigheidstrainingen


Indien men spanningen of problemen ondervindt in de omgang met andere personen, kan een sociale vaardigheidstraining u verder helpen.

 

Het doel van deze training is de omgang met andere personen gemakkelijker te maken.

Deze training kan veel toegevoegde waarde opleveren in de volgende situaties:

– Niet durven opkomen voor uzelf;

– Moeilijk nee durven zeggen;

– U emoties niet kunnen bedwingen (fel reageren) in een situatie waarbij u nee wilt zeggen;
– De drempel om te communiceren met anderen ligt hoog

 

Sociale vaardigheden zijn van uiterst belang in bovengenoemde situaties. Gedurende de Sociale Vaardigheidstraining worden handvatten geboden voor deze situaties. Het belangrijkste is voornamelijk het durven opkomen voor uzelf, zodat u rust voor uzelf kunt creëren. Tijdens de trainingen zal voornamelijk gebruik gemaakt worden van rollenspellen, zodat u leert omgaan met deze situaties en op de juiste manier leert te reageren.

 

 

Weerbaarheidstraining

 

Het is belangrijk dat men juist handelt bij moeilijke situaties. Hiervoor is het belangrijk dat men zelfverzekerd is, opdat je jezelf makkelijker kunt verdedigen, aangezien het vertrouwen hebben in jezelf hierbij een belangrijke rol speelt. In de weerbaarheidstrainingen die door ZorgXL worden aangeboden, is het belangrijk om dit zelfvertrouwen dan ook naar een hoger niveau te tillen. Middels fysieke, verbale en mentale methodes zullen cliënten sterker in hun schoenen staan. Dit leidt tot gemakkelijker durven opkomen voor jezelf, maar ook het omgaan met emoties die in een dergelijke situatie de overhand kunnen krijgen.

De weerbaarheidstrainingen betreffen cursussen die van korte duur zijn. Onderwerpen die in een weerbaarheidstraining aan bod komen zijn: confrontaties, houding jegens de situatie, fysiek verweer en het vragen om hulp.

 

U stelt en ZorgXL helpt! Neem daarom contact op met ZorgXL en laat u helpen bij dit toegankelijke traject.